Warning: Undefined variable $string in /home/rauche/public_html/wp-content/themes/rauchemedical/functions.php on line 59

За да направиме веб-локациите на Rauché Medical да работат правилно, понекогаш поставуваме датотеки со мали податоци наречени колачиња на вашиот уред.

Што се колачиња?

Колаче е мала текстуална датотека што веб-локацијата ја складира на вашиот компјутер или мобилен уред кога ја посетувате страницата.

  • Колачињата од прва страна се колачиња поставени од веб-локацијата што ја посетувате. Само таа веб-страница може да ги чита. Покрај тоа, веб-локацијата може потенцијално да користи надворешни услуги, кои исто така поставуваат свои колачиња, познати како колачиња од трета страна.
  • Постојаните колачиња се колачиња зачувани на вашиот компјутер и кои не се бришат автоматски кога ќе излезете од прелистувачот, за разлика од колачето за сесија, кое се брише кога ќе излезете од прелистувачот.

Секој пат кога ќе ги посетите веб-локациите на Rauché Medical, ќе ви биде побарано да прифатите или одбиете колачиња.
Целта е да се овозможи страницата да ги запомни вашите преференци (како корисничко име, јазик, итн.) за одреден временски период.
На тој начин, не мора повторно да ги внесувате кога ја прелистувате страницата за време на истата посета.
Колачињата може да се користат и за воспоставување анонимна статистика за искуството со прелистување на нашите сајтови. Како користиме колачиња?
Веб-страниците на Rauché Medical најчесто користат „колачиња од прва страна“. Ова се колачиња поставени и контролирани од Комисијата, а не од која било надворешна организација.
Меѓутоа, за да видите некои од нашите страници, ќе мора да прифатите колачиња од надворешни организации.
3-те типа на колачиња од прва страна што ги користиме се за:

  • чувајте ги преференциите на посетителите
  • да ги направиме нашите веб-страници оперативни
  • собира аналитички податоци (за однесувањето на корисниците)

Pегионални информации за контакт

Македонија

Rauché Medical d.o.o.
E-mail

Контактирајте не

Испратете ни прашање и ние ќе се погрижиме најсоодветното лице да ве контактира што е можно поскоро.